S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cambridge: Město vzdělanosti i kultury

2 minuty čtení
No items found.
Video

Cambridge, ležící na východě Anglie, je malebné historické město, které je proslulé svou univerzitou a bohatou kulturní tradicí. Historie Cambridge sahá až do římské doby, aby jeho zlatý věk nastal ve 13. století právě s rozvojem univerzity.

Přesné datum založení Cambridgeské univerzity není známo, ale první zmínky o ní pocházejí z roku 1209. Univerzita se brzy stala centrem vzdělanosti a přitahovala studenty z celé Evropy. V průběhu staletí se rozrostla o 31 kolejí a stala se jednou z nejprestižnějších univerzit na světě, což je stav, trvající dodnes.

Středověk znamenal pro Cambridge pomyslný zlatý věk. V tomto období vznikly mnohé z nejznámějších kolejí, jako je King's College, Trinity College a St John's College. V Cambridge také studovali a učili mnozí slavní učenci, například William Shakespeare, Isaac Newton a v nedávné minulosti i Stephen Hawking.

V průběhu druhé světové války bylo Cambridge důležitým centrem pro výzkum a vývoj vojenského odvětví. Přesah napříč obory ostatně zůstal dodnes, neb v soudobé době je Cambridge centrem pro technologické inovace a biotechnologie.

Cambridge je dnes živé a prosperující univerzitní město. Domovem je pro více než 120 000 studentek a studentů. Nabízí širokou škálu studijních programů a je známo pro svůj vynikající akademický standard. Návštěvnice a návštěvníci Cambridge se mohou těšit na impozantní architekturu, neb město je plné krásných historických budov, namátkou King's College Chapel, Trinity College Great Court nebo St John's College Bridge. Za zmínku také stojí Muzeum Fitzwilliam s rozsáhlou sbírkou umění a archeologických nálezů nebo místní rozlehlá botanická zahrada s rostlinami z celého světa. Také malebná řeka, která dala městu jméno, si protéká svým tempem, v poklidu, romanticky městem a nabízí možnost projížďky na lodi.

Pojmenování Cambridge pochází ze staroanglických slov "Grantabrycge" a "Cantbrigge", která znamenají "most přes řeku Granta" a "most přes řeku Cam". Řeky Granta a Cam protékají městem a v minulosti byly na tomto místě mosty, které sloužily jako důležité obchodní a dopravní uzle. Existují i ​​další legendy o původu jména Cambridge, ale teorie o mostech přes řeky Granta a Cam je nejvíce pravděpodobná.

Zajímavosti:

  • Nobelovy ceny: Cambridge je univerzitou s nejvyšším počtem udělených Nobelových cen na světě.
  • Tradice: V Cambridge se každoročně konají slavné veslařské závody "The Boat Race" a "May Bumps".
  • Město cyklistů: Cambridge je i díky početné studentské komunitě známo jako "město cyklistů".
  • Festivaly: V Cambridge se koná mnoho festivalů, například "Cambridge Folk Festival" a "Cambridge Shakespeare Festival".

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu