S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Camden Town: Zhmotněná encyklopedie subkultur, pestrosti a různorodosti

4 minuty čtení
No items found.
Video

Camden Town, ležící na severozápadě Londýna, je živá a bohémská čtvrť s bohatou historií a jedinečnou atmosférou. Proslulá svými barevnými trhy, eklektickou architekturou a alternativní kulturou, včetně nespočtu bleších trhů, second-handů, originálních butiků a street-foodu doslova ze všech koutů celého Vesmíru.

Původně malá vesnička na břehu Regent's Canal, Camden Town zaznamenala prudký rozvoj v 19. století s příchodem železnice a průmyslu. Oblast se stala domovem dělnické třídy, ale také umělkyň a umělců, intelektuální vrstvy a anarchistů, kteří kdysi vytvořili bohémskou atmosféru čtvrti, přetrvávající dodnes.

Zatímco na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let patřil Camden Town punku a revoltě, o dekádu později jej ovládla nová vlna a směřování gothiček a gothiků, následovala rave vlna, aby se dnes Camden Town vlnil jednak v rytmech world music, jednak z podzemí duněl do repetetivního technorytmu.

Zastavme se ještě na okamžik na nejdelším trhu v Evropě, tedy na Camden Marketu, kde naleznete přes tisíc unikátních stánků.

Původně malý trh s ovocem a zeleninou, založený v roce 1837, se v průběhu 19. století rozrostl v rušné obchodní centrum. Rozvoj Regent's Canal a již zmíněné železnice usnadnil dopravu zboží a do Camden Town proudily produkty z celého světa. Trh se postupně stal synonymem pro rozmanitost a pestrost, nabízející vše od exotického koření a textilu až po starožitnosti a umělecká díla.

Camden Market je otevřen každý den a vstup je zdarma. Tip na závěr: Dorazte co nejdříve ráno, ulovíte tak nejúžasnější boží zboží!

Zajímavosti, aneb co je dnes k vidění v Camden Town:

  • Camden Market: Trh s širokou nabídkou zboží, od vintage oblečení a suvenýrů až po street-food a živou hudební projekci.
  • Camden Lock: Malebná oblast s kanálem, kde se nacházejí restaurace, bary a obchody.
  • Stables Market: Trh s alternativní módou, rukodělnými šperky a uměleckými díly.
  • Electric Ballroom: Legendární koncertní síň, kde vystupovali slavní hudebníci jako The Clash nebo The Cure.
  • The Roundhouse: Kulturní centrum s divadlem, koncertním sálem a restaurací.
  • Amy Winehouse Statue: Socha slavné zpěvačky, která žila a tvořila v Camden Town.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu