S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Leadenhall Market: Barvičky a dobroty, kam se podíváš

2 minuty čtení
No items found.
Video

Leadenhall Market, impozantní viktoriánská tržnice s bohatou historií sahající až do 14. století, je magnetem gastroturistiky dnešních dní, ale zároveň také vyhledávaným místem pro milovnice a milovníky typické londýnské architektury. Připravte se na festival vjemů, pestrou paletu chutí, vůní a zážitků z celého světa.

První zmínky o trhu na tomto místě pocházejí z roku 1321. Tehdy se jednalo o malý trh s drůbeží a sýry, který se konal pod širým nebem. Název "Leadenhall" pochází pravděpodobně od stejného staroanglického slova, které označuje sklad olova.

V 15. století se trh rozrostl a stal se důležitým obchodním centrem pro obchod s masem, rybami a dalšími produkty. V roce 1666 zničil Velký londýnský požár prakticky celou třžnici Leadenhall Market. Trh byl brzy obnoven a v roce 1881 prošel rozsáhlou rekonstrukcí pod vedením architekta Sira Horáce Jonese. Vznikla tak impozantní viktoriánská tržnice s ocelovou konstrukcí a prosklenou střechou, která dodnes uchvacuje turistky a turisty z celého světa.

Ve 20. století Leadenhall Market čelil konkurenci supermarketů a nákupních center. V 90. letech 20. století prošel trh rozsáhlou renovací, která mu dala nový lesk a moderní vybavení. Dnes je Leadenhall Market opět prosperujícím gastronomickým centrem s více než 30 restauracemi, kavárnami a obchody. Rozhodně se vyplatí jej navštívit.

Zajímavosti:

  • Gastronomické speciality: Trh nabízí širokou škálu mezinárodních kuchyní, od indické a thajské až po italskou a francouzskou. Návštěvníce a návštěvníci si mohou vychutnat čerstvé mořské plody, šťavnaté burgery, lahodné dezerty a mnoho dalších lokálních i přespolních specialit.
  • Unikátní atmosféra: Trh se pyšní historickou architekturou s ocelovou konstrukcí a prosklenou střechou, která vytváří příjemnou světlohru, která umožňuje navodit až rodinnou, přátelskou atmosféru.
  • Vše pod jednou střechou: Kromě gastronomických zážitků nabízí trh i řadu obchodů s potravinami, suvenýry a řemeslnými výrobky.
  • Nejstarší trh: Leadenhall Market je nejstarším nepřetržitě fungujícím krytým trhem v Londýně.
  • Akce a události: V Leadenhall Market se koná řada akcí a událostí, jako jsou festivaly jídla, degustace, performance a vystoupení s živou hudbou. Pokud plánujete návštěvu této tržnice, doporučujeme se podívat na její aktuální program.
  • Slavné kulisy: Leadenhall Market se objevil v řadě filmů, například "Harry Potter a Kámen mudrců" nebo "Paddington".
  • Slavní návštěvníci: Trh navštívili slavní politici, herci a spisovatelé, včetně Winstona Churchilla a Charlese Dickense.
  • 2021: Leadenhall Market oslavil 700. výročí svého založení.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu