S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Muzeum Madame Tussauds v Londýně: Svět voskových figurín

2 minuty čtení
No items found.
Video

Muzeum Madame Tussauds v Londýně, nacházející se na Marylebone Road, je ikonická atrakce, která uchvacuje návštěvnice a návštěvníky od roku 1835. Světoznámé pro své neuvěřitelně realistické voskové figuríny slavných osobností z historie i současnosti, muzeum nabízí jedinečný a interaktivní zážitek pro všechny věkové kategorie.

Muzeum založila Marie Tussaudová, talentovaná sochařka vosku, která se narodila ve Štrasburku v roce 1761. Svou fascinaci voskem zdědila po svém strýci, u kterého se vyučila sochařskému řemeslu. Po Francouzské revoluci, během níž zhotovila voskové masky popravených osobností, se Tussaudová přestěhovala do Londýna, kde v roce 1835 otevřela své první muzeum.

Muzeum Madame Tussauds v Londýně se pyšní rozsáhlou sbírkou voskových figurín, která čítá přes 200 exponátů. Návštěvnice a návštěvníci se zde mohou setkat s ikonami z oblasti filmu, hudby, politiky, sportu a dalších oblastí. Mezi nejpopulárnější figuríny patří ty, které zobrazují královskou rodinu, herce jako Brad Pitt a Angelina Jolie, zpěváky jako Beyoncé a Taylor Swift, historické postavy jako Winston Churchill, Nelson Mandela, Albert Einstein a mnoho dalších.

Kromě klasických figurín muzeum nabízí i interaktivní expozice a zóny, které vtáhnou návštěvnice a návštěvníky napříč věkem. Hosté se tak mohou například vyfotit s královnou Alžbětou II., zahrát si fotbal s Davidem Beckhamem nebo se zúčastnit čajového dýchánku s princeznou Dianou.

Zajímavosti:

  • Socha autorky: V muzeu se nachází figurína Marie Tussaudové, která byla vytvořena v roce 1842.
  • Barack Obama: V roce 2008 byla v muzeu odhalena figurína Baracka Obamy, která byla první figurínou amerického prezidenta v tomto muzeu.
  • Jak dlouho to trvá? Figuríny se vyrábí ručně a proces výroby trvá až 4 měsíce.
  • Vosková muzea napříč světem: Amsterdam, Berlín, Blackpool, Budapešť, Istanbul, Kodaň, Dublín, Londýn, Madrid, Praha, Vídeň. A to je zmíněna jen Evropa. Muzeum Madame Tussauds v Londýně je pak nejnavštěvovanější pobočkou muzea na světě.
  • Seznam nejzajímavějších voskových figurín: Královská rodina: Královna Alžběta II., Král Karel III., Princezna Diana, Princ William, Kate Middleton; Herečky a herci: Tom Cruise, Daniel Radcliffe, Emma Watson; Zpěvačky a zpěváci: Beyoncé, Taylor Swift, Ed Sheeran, Adele, Freddie Mercury, David Bowie; Sportovkyně a sportovci: David Beckham, Mo Farah, Andy Murray, Usain Bolt a další

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu