S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Přírodovědné muzeum v Londýně: Na skok za poznáním

2 minuty čtení
No items found.
Video

Přírodovědné muzeum v Londýně, impozantní viktoriánská budova plná fascinujících exponátů, je prostředníkem pomyslného dialogu mezi dnes toliko odosobněným člověkem a přírodním světem. Od svého otevření v roce 1881 se návštěvnicím a návštěvníkům stále přibližuje skrze rozrůstající se sbírky a interaktivní expozice, jež mapují rozmanitost života na Zemi a historii naší planety.

Myšlenka na muzeum věnované přírodním vědám se zrodila již v 18. století. V roce 1753 bylo založeno Britské muzeum, které zahrnovalo i sbírky přírodnin. V roce 1881 se sbírky přestěhovaly do nové budovy na Exhibition Road, která se následně stala domovem Přírodovědného muzea.

Budova muzea, navržená architektem Alfredem Waterhousem, je sama o sobě uměleckým dílem. Architektonický skvost. Impozantní fasáda s románskými a byzantskými prvky, zdobená sochami zvířat a rostlin, vytváří majestátní dojem. Interiér muzea je velkolepý s prosklenou střechou a prostornými sály, které umocňují zážitek z expozic.

Přírodovědné muzeum disponuje rozsáhlými sbírkami z oblasti zoologie, botaniky, paleontologie, mineralogie a dalších oborů. Návštěvnice a návštěvníci si mohou prohlédnout kostry dinosaurů, vycpaná zvířata, zkameněliny, drahé kameny a mnoho dalších fascinujících exponátů.

Muzeum dále nabízí pestrou škálu expozic, které mapují různé oblasti přírodních věd. Příchozí hosté se mohou seznámit s dinosaury, savci, ptáky, hmyzem, rostlinami, minerály, zkamenělinami a meteorickými kameny. Rozsáhlé muzejní sbírky zahrnují více než 80 milionů exponátů!

Nejnovějšími trendy v rozvoji Přírodovědného muzea jsou interaktivní expozice. V muzeu se nachází celá řada interaktivních úseků, které zábavnou a poutavou formou přibližují různé aspekty přírodních věd. Lze si vyzkoušet různé aktivity, hry a simulace.

Zajímavosti z expozic:

  • Kostra Diplodocus: Impozantní kostra dinosaura rodu Diplodocus dominuje hlavnímu sálu muzea.
  • Socha Darwinova opice: Socha odhaluje evoluční teorii Charlese Darwina a zobrazuje vývoj člověka od pravěkých hominidů.
  • Drahý kámen Hope Diamond: Modrý diamant s bohatou historií, opředen mnohými legendami, je vystaven v klenotnické galerii Přírodovědného muzea.
  • Megalodon: Zuby obřího pravěkého žraloka Megalodona, který dosahoval délky až 18 metrů.
  • Expozice o lidském těle: Interaktivní expozice, která umožňuje prozkoumat fungování lidského organismu. Zažijete, jaké to je, vidět sám sebe uvnitř.
  • Pocta Davidu Attenboroughovi: Slavný přírodovědec a popularizátor vědy má v rámci Přírodovědného muzea své čestné místo. Navštivte expozici věnovanou tomuto obdivuhodnému velikánovi našeho věku.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu