S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Regent's Park: Okouzlující královský park

2 minuty čtení
No items found.
Video

Regent's Park, rozkládající se na rozlehlé ploše 410 akrů v srdci Londýna, je jedním z největších a nejkrásnějších parků v metropoli. Svou malebnou krajinou, okouzlujícími zahradami a bohatou historií okouzluje návštěvnice a návštěvníky z celého světa.

Původní oblast Regent's Parku byla v minulosti využívána jako lovecký revír anglických králů. V roce 1811 princ Regent, pozdější král Jiří IV., pověřil architekta Johna Nashe ambiciózním plánem na vybudování velkolepého parku na okraji Londýna. Park měl sloužit jako královská obora a zároveň jako rekreační prostor pro obyvatelky a obyvatele Londýna.

Regent's Park byl slavnostně otevřen v roce 1835 a od té doby se stal oblíbeným místem pro odpočinek, zábavu a sportovní aktivity. V parku se nachází řada památek a atrakcí, včetně:

  • Londýnská zoologická zahrada: Jedna z nejstarších a nejprestižnějších zoologických zahrad na světě. ZOO byla založen v roce 1828, a je nejstarší vědeckou zoologickou zahradou na světě, a zároveň domovem více než 750 druhů zvířat z celého světa. Rozkládá se na ploše 15 hektarů a ročně ji navštíví více než 7 milionů lidí. ZOO se pyšní řadou prvenství, včetně prvního veřejného akvária, prvního pavilonu plazů a první kontaktní dětské zvířátkové školičky.
  • Návštěvníce a návštěvníci ZOO se mohou projít po různých biotopech, od africké savany až po amazonský deštný prales, a pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí. Mezi nejoblíbenější atrakce patří gorily, sloni, žirafy, tygři a lvi. ZOO se také zaměřuje na ochranu ohrožených druhů a chov vzácných zvířat, jako jsou pandy červené a leopardi amurští.
  • Kromě pozorování zvířat se v ZOO koná i řada dalších aktivit, jako jsou komentované krmení, workshopy pro děti a exkurze pro školy a mládež. V areálu ZOO se nachází také restaurace a samozřejmostí jsou i četné obchody se suvenýry a dětské hřiště.
  • ZOO se aktivně zapojuje do ochrany přírody a podporuje řadu projektů na ochranu ohrožených druhů. Vzdělávací programy zase pomáhají dětem ve školním věku dozvědět se více o zvířatech a jejich přirozeném životním prostředí. Londýnská zoologická zahrada tak hraje důležitou roli v ochraně biodiverzity a vzdělávání veřejnosti.
  • Queen Mary's Garden: Krásná zahrada s fontánami, sochami a květinovými záhony. Queen Mary's Garden, rozkládající se na ploše 3 hektarů, je okouzlující oázou klidu, krásy a harmonie. Tato formální zahrada, inspirovaná renesančními a barokními zahradami, byla navržena architektem Johnem Nashem a slavnostně otevřena v roce 1838. Je pojmenována po královně Marii, manželce krále Jiřího V., která se o zahradu aktivně zajímala.
  • Zahrada je rozdělena do tří částí: centrální parterre, horní terasy a dolní terasy. Centrální parterre je ohraničeno živými ploty a zdobeno květinovými záhony, fontánami a sochami. Horní terasa nabízí panoramatický výhled na celou zahradu a je ideálním místem pro odpočinek a relaxaci. Dolní terasa je plná barevných květinových záhonů a soch a je ideálním místem pro procházky a pikniky.
  • Queen Mary's Garden je domovem široké škály rostlin, včetně růží, lilií, tulipánů a vistárií. Zahrada je také domovem řady druhů ptáků, včetně pěnkav, vrabců a kosů. V zahradě se nachází také několik soch, včetně sochy královny Marie od sochaře George Framptona.
  • Queen Mary's Garden je oblíbeným místem místních i turistek a turistů. Je ideálním místem pro odpočinek od shonu velkoměsta a pro vychutnání si krás přírody. V zahradě se koná řada akcí, včetně koncertů, divadelních představení a festivalů. Vstup do zahrady je celoročně zdarma.
  • Regent's Canal: Malebný kanál, po kterém se můžete projet na lodi.
  • The Hub: Sportovní centrum s bazénem, posilovnou a hřišti.
  • Boating Lake: Pohádkové jezero, na kterém se můžete projíždět na loďkách.

Dnes je Regent's Park živým a pulzujícím místem, které nabízí něco pro každého. Návštěvnice a návštěvníci si zde mohou vychutnat procházky v krásné přírodě, relaxovat u jezer a fontán, navštívit zmíněnou zoologickou zahradu, sportovat, piknikovat, nebo si jen tak odpočinout a pozorovat soužití lidí a přírody.

Zajímavosti:

  • Bojiště: Dnes místo odpočinku a klidu, dříve oblíbené bojiště. Regent's Park byl údajně vyhledávaným místem pro rytířské duely v 19. století.
  • Tajná jeskyně: V parku se nachází tajná jeskyně, která kdysi sloužila jako úkryt pro pašeráky.
  • Revoluční rok: V roce 1848 se v parku konala chartistická demonstrace, která požadovala volební reformu.
  • Kulisy pro legendu: V parku se natáčelo několik filmů a seriálů, včetně kultovního seriálu Sherlock.
  • Zvířátka: V parku se vyskytuje řada druhů zvířat, včetně veverek, kachen a labutí.
  • Regent's Park College: V parku se nachází Regent's Park College - Teologická fakulta Oxfordské univerzity.
  • Open Air Theatre: V areálu se nachází divadlo pod širým nebem, kde se konají divadelní představení a koncerty.
  • The Broad Walk: Hlavní alej parku, která je ideální pro aktivní procházky a běhání. Pokud do parku míříte za relaxem, této tepně se spíše vyhněte.
  • St John's Wood Church: Kostel v parku, který je oblíbeným místem pro svatby. Především o víkendech je zde živo.
  • The Avenue Gardens: Řada krásných zahrad s květinovými záhony a sochami. Lovíte-li instagramové fotky, tohle je přesně to, co hledáte.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu