S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Warwick Castle: Příběh středověké pevnosti

3 minuty čtení
No items found.
Video

Warwick Castle, tyčící se nad řekou Avon v anglickém hrabství Warwickshire, je impozantní středověká pevnost s bohatou a fascinující historií. Po staletí sloužil jako sídlo mocné hraběcí rodiny Warwicků a byl svědkem mnoha významných událostí a zvratů v anglických dějinách. Dnes je Warwick Castle jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů ve Velké Británii a nabízí návštěvnicím a návštěvníkům jedinečný pohled do minulosti.

Hrad Warwick byl založen v roce 1068 Vilémem Dobyvatelem na místě starobylého anglosaského opevnění. Prvním hradním pánem byl William Fitz Osbern, jeden z Vilémových nejbližších rádců. Hrad byl v té době postaven ze dřeva a hlíny a sloužil především jako vojenská pevnost.

Warwick Castle byl svědkem mnoha významných událostí v anglických dějinách. V roce 1216 zde král Jan Bezzemek uvěznil princezny Eleonoru a Johanu, dcery francouzského krále Filipa II. Augusta. V roce 1455 se hrad stal dějištěm bitvy u Warwicku, jedné z nejkrvavějších bitev Války růží.

Hrad Warwick prošel v průběhu staletí řadou přestaveb a rozšíření. Ve 14. století byl hrad opevněn kamennými hradbami a věžemi. V 16. století byl přestavěn v renesančním slohu a v 19. století byl dále zrestaurován a upraven pro potřeby turistického ruchu.

Hrad Warwick byl po staletí sídlem mocné hraběcí rodiny Warwicků. Tato rodina hrála důležitou roli v anglických dějinách a hrad Warwick byl symbolem jejich moci a bohatství. Nejznámějším členem rodiny Warwicků byl Richard Neville, 16. hrabě z Warwicku, známý jako "Tvoritel králů".

Dnes je Warwick Castle jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů ve Velké Británii. Návštěvnice a návštěvníci si mohou prohlédnout impozantní hradby a věže, bohatě vybavené interiéry a krásné zahrady. Na hradě se také koná řada akcí a programů, včetně rytířských turnajů, sokolnických show a prohlídek s průvodcem.

Zajímavosti:

  • Tajná chodba: Pod hradem se nachází tajná chodba, která vedla k řece Avon a sloužila jako úniková cesta v případě obležení.
  • Duchové: Hrad Warwick je údajně domovem několika duchů, včetně ducha Guy de Warwicka a ducha hraběte z Warwicku z 15. století.
  • Středověká zahrada: V areálu hradu se nachází krásná středověká zahrada s bylinkami, květinami a ovocnými stromy.
  • Muzeum voskových figurín: V hradě se nachází muzeum voskových figurín, které zobrazuje život na hradě v 16. století.
  • Sokolnictví: Na hradě se konají sokolnické show, které předvádějí umění lovu s dravci. Jedná se o velice oblíbenou atrakci.
  • Rytířské turnaje: V hradním areálu se konají rytířské turnaje, které přibližují atmosféru středověkých bojů.
  • Město Warwick: Město Warwick, ležící pod hradem, je okouzlující historické město s malebnými uličkami, obchody a restauracemi.
  • Warwick Racecourse: V blízkosti hradu se nachází dostihový závodní okruh Warwick Racecourse, kde se konají dostihy ploché dráhy.
  • Kenilworth Castle: Nedaleko hradu Warwick se nachází zřícenina hradu Kenilworth Castle, který byl kdysi jedním z nejkrásnějších hradů v Anglii, a dnes patří k jedné z nejkrásnějších rozvalin.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu