S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Winter Wonderland: Vítejte v zimní říši divů!

3 minuty čtení
No items found.
Video

Winter Wonderland, okouzlující zimní říše v Hyde Parku, se každoročně stává symbolem vánoční atmosféry a láká desetitisíce návštěvnic a návštěvníků z celého světa. Od svého původně poměrně skromného začátku v roce 2007 se toto místo rozrostlo v největší vánoční trh v Londýně a jeden z nejpopulárnějších v celé Evropě.

Myšlenka na vybudování Winter Wonderland se zrodila právě v roce sedm, kdy se společnost IMG ve spolupráci s Royal Parks rozhodla oživit tradici vánočních trhů v Hyde Parku. První ročník? Pár stánků a malé kluziště. Úspěch? Fenomenální.

Winter Wonderland si brzy získalo srdce místních i přespolních a rok od roku se rozrůstalo. V roce 2013 se poprvé objevila ikonická obří "ruská" kola Giant Wheel a v roce 2014 byl otevřen Magical Ice Kingdom, ledové království s fascinujícími sochami a interaktivními exponáty.

Dnes je Winter Wonderland rozsáhlý zimní park plný atrakcí pro všechny věkové kategorie. Hosté se mohou těšit na:

  • Vánoční trhy: Stovky stánků s vánočními dekoracemi, dárky, jídlem a pitím z celého světa.
  • Kluziště: Velké venkovní kluziště s možností zapůjčení bruslí.
  • Giant Wheel: Obří ruské kolo s panoramatickým výhledem na Londýn.
  • Magical Ice Kingdom: Ledové království s fascinujícími sochami a interaktivními exponáty. Obzvláště magické je po setmění při nočním osvětlením.
  • Santa Land: Setkání se Santou a jeho elfími pomocníky.
  • Zippos & Helter Skelter: Adrenalinové atrakce pro dospělé i děti.

Zajímavosti:

  • Rekord na rekord: V roce 2017 navštívilo Winter Wonderland rekordních 2,5 milionu lidí. Počty návštěvnic a návštěvníku po odeznění koronavirové pandemie nejsou dosud známy, očekává se ovšem, že se vzhledem ke všeobecnému zvýšenému zájmu tento rekord minimálně vyrovná.
  • Svatba ve výšce: V roce 2018 se na sedmdesátimetrovém Giant Wheel konala první svatba.
  • Něco na zahřátí? V Magical Ice Kingdom se nachází největší ledový bar v Evropě.
  • Svařák: V roce 2018 se na vánočních trzích prodalo rekordních 1 milion svařáků-
  • O Santovy služby je zájem: V Santa Land se každoročně setká se Santou Clausem více než 20 000 dětí.
  • Ozdobičky plné radosti: Na vánočních trzích se prodá více než 100 000 vánočních ozdob ročně. V roce 2022 se na vánočních trzích prodala nejdražší vánoční ozdoba za 20 000 liber. Byla vyrobena z 24karátového zlata a zdobena diamanty.
  • Pár drbů závěrem: V roce 2017 se v Santa Landu jeden elf zamiloval do návštěvnice a později se s ní oženil. Tento pohádkový příběh sledovala takřka celá Británie. O rok dříve se v Magical Ice Kingdom ztratil sněhulák a bylo po něm vyhlášeno pátrání, i tentokráte média celou záležitost monitorovala. Ve stejném roce se na Giant Wheel líbali dva snoubenci tak vášnivě, že se jim podařilo rozbít okno gondoly. Giant Wheel má mimochodem 48 klimatizovaných gondol, každá pojme až 6 osob, při čemž jízda trvá přibližně 12 minut.
  • Vstupné: Vstup do Winter Wonderland je zdarma, ale některé atrakce jsou zpoplatněny.
  • Tip: Rezervujte si vstupenky na atrakce online předem, abyste se vyhnuli frontám.
  • Otevírací doba: Winter Wonderland je otevřeno od konce listopadu do konce prosince.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 10 350 Kč
za osobu